Welkom op mijn website! · 17 februari 2010


Welkom op mijn website. Sinds eind 2011 bouw ik als uitgever | hoofdredacteur aan hét platform voor iedereen die betrokken is bij de realisering van de i-overheid: iBestuur. iBestuur magazine verschijnt vier keer per jaar. Op ibestuur.nl is het magazine ook als pdf te vinden. Daarnaast organiseren we onder de vlag van iBestuur mastercourses en seminars. Het iBestuur Congres is met duizend deelnemers en > 50 sessies het belangrijkste jaarlijkse event voor de i-overheid. Alle verhalen en commentaren die ik voor iBestuur schrijf vindt u op ibestuur.nl.
Incidenteel schrijf ik artikelen voor andere bladen. Die publiceer ik op deze website.

iBestuur komt niet helemaal uit de lucht vallen. Tot 1 januari 2010 was ik freelance hoofdredacteur van Digitaal Bestuur. Naast het kritische en journalistiek onafhankelijke kwartaalblad, de website en de specials, en bijvoorbeeld de webcasts hebben we onder andere de succesvolle DB-Academie opgericht en een geweldig Digitaal Bestuur Congres georganiseerd met Binnenlandse Zaken, ICT~Office en onder andere VNG en EZ. Na de overgang naar Kluwer is Digitaal Bestuur een zachte dood gestorven.

Voor de Digitaal Bestuur-periode werkte ik onder andere als parttime redacteur bij Automatisering Gids met als specialisatie de ‘e-overheid’.
Met enige regelmaat schrijf ik bovendien als freelance journalist artikelen over zaken die mij aan het hart gaan zoals natuur&milieu, ruimtelijke ordening, mensen en mensenrechten, kunst&cultuur en mijn ‘territorium’ Zeeland.

De meeste artikelen die u hier vindt zijn eerder gepubliceerd in dagbladen of tijdschriften. Andere stukjes heb ik uitsluitend voor internet geschreven. Het mooie van internet is het gemak waarmee de lezer kan reageren. Met het open source content management systeem Textpattern, waarmee deze site is gemaakt, is reageren zelfs heel eenvoudig. Onder aan elk artikel vindt u daartoe ‘invulvelden’.

Oudere artikelen over internet, websites en ICT uit onder andere Link, PC-Active, PCMagazine, Info World en Elan zijn te vinden in mijn online archief . Deze website wordt niet meer bijgewerkt, maar de artikelen zijn nog wel opvraagbaar.

In een ver verleden hield ik me niet bezig met praatjes maar met plaatjes, als fotograaf en filmer. Alle foto’s op deze en de oude site zijn van eigen hand, tenzij anders vemeld. Ook die van het lezende heertje in de bovenbalk. Hij is de concierge van de Gandhi Peace Foundation in New Delhi, die de krant leest in het licht van een straatlantaarn.
De architectuur van de website is gemaakt door Kees Brandenburg , professional en vriend. Het beheer doe ik zelf op een MacBook Pro onder Mac OSX.

Meer feitelijke informatie vindt u op Linkedin. U kunt mij bereiken via peter[at]peterlievense.nl .

Peter Lievense

© Peter Lievense (Het zonder onze toestemming overnemen van artikelen of afbeeldingen of delen daarvan levert schending van het auteursrecht op.)

Comment [1]

* * *

|